Produs intelectual 4 (IO4)

Conținutul digital dezvoltat la Produsul Intelectual 3 va fi livrat participanților într-un mediu online cum ar fi sistemul de management al învățării.

Partenerul Rory Sol a elaborat specificațiile pentru platforma eLearning privind încărcarea și punerea în aplicare a conținutului digital, conținutul și, de asemenea, setul de instrumente de evaluare. Au fost trimise specificațiile tehnice pentru teste și diapozitive pentru implementare, metoda încărcării, tipurile de teste și rezultatele testelor. Rory Sol a oferit sprijin pentru elaborarea specificatiilor pentru funcționalitățile, afișarea conținutului, tipurile de teste și prezentarea conceptuală a primului și a celui de-al doilea capitol.

Partenerul ICI, pe baza evaluării situației actuale a infrastructurii IT & C și a capabilitatilor platformelor de e-learning, au fost realizate specificații software. Au fost analizate mai multe platforme de e-learning, iar cea mai utilizată este Moodle.

Specificațiile pentru aceste platforme sunt:

• PHP - versiunea minima 5.6.5., Este acceptat si PHP 7.1 pentru ultima versiune a Moodle. Versiunea PHP 7.0 are unele limitări și nu este recomandată;

• Baze de date: MySQL (Moodle acceptă și baze de date cum ar fi: PostgreSQL, MySQL, MariaDB, SQL Server sau Oracle); SQLr pentru căutarea în platformă.

• Analiza MoodleCloud: MoodleCloud este un serviciu de găzduire oferit de cei care fac Moodle, unde puteți obține un site Moodle găzduit pe deplin. MoodleCloud este o modalitate simplă de a utiliza această platformă, fără a fi nevoie să instalați, să actualizați sau să copiați nimic înapoi.

Primii pași pentru a instala platforma Moodle sunt după cum urmează:

• copiați arhiva Moodle pe server și dezarhivați-o;

• accesați link-ul de pe server sau afișați în browser-ul install.php; alegeți limba;

• confirmați apăsarea pe adresa web unde este disponibilă aplicația;

• directorul Moodle, unde este codul; directorul de date - în cazul în care conținutul este stocat.

A fost instalata baza de date pentru platforma Moodle: a fost setat numele bazei de date, unde numele de utilizator și parola sunt câmpuri obligatorii; baza de date ar trebui să fie creată pe server și în forma in care trebuie să fie mentionat numele corect al acestuia. Utilizatorul ar trebui să aibă permisiuni de scriere și citire.

Au fost încărcate toate cele 7 capitole ale cursului, in limba engleza si in limba romana, pe platforma Moodle, folosind tabloul de bord, unde a fost creat primul test al cursului.

Operatorii de servicii postale și Kek-Elta au îndeplinit următoarele sarcini: activități pregătitoare pentru găzduirea platformei, gestionarea bazei de date, gestionarea utilizatorilor, administrarea bazelor de date tehnice generale, interfața și legătura dintre ICI și ceilalti tehnicieni.