Produs intelectual 2 (O2)

Produsul intelectual 2 se concentrează pe dezvoltarea unui curriculum de instruire personalizat și extins, care vizează satisfacerea nevoilor de formare relevante intermedierii de asigurări cu cunoștințele, abilitățile și competențele necesare în sectorul poștal.

A fost elaborată structura principală de formare bazată pe nevoile identificate prin sondaj, relevante pentru intermedierea de asigurări, cu cunoștințele, abilitățile și competențele necesare, după cum urmează:

Capitolul 1 - Concepte de bază, terminologie și legislație specifică;

Capitolul 2 - Piața și entitățile de asigurări;

Capitolul 3 - Termenii legali ai contractului de asigurare (polita de asigurare);

Capitolul 4 – Piata serviciilor de asigurări;

Capitolul 5 - Categorii și tipuri de asigurări;

Capitolul 6 - Proceduri de vânzare a asigurărilor;

Capitolul 7 - Fluxul și procedura zilnică de lucru a brokerilor și agenților de asigurări.

A fost elaborată o scurtă prezentare legală a domeniului asigurărilor pe țară participantă - determinarea bazei legale comune și a nivelului respectării reglementărilor UE, în care au fost descrise politicile de asigurare obligatorie, primele politici de asigurare importante și principalele societăți de asigurare, care sunt criteriile și procedura legală pentru ca o persoană să devină agent de asigurare legală sau sa intermedieze polițe de asigurare, instituția sau instituțiile de reglementare juridică (numele, adresa, site-ul, rolul), în cazul în care Operatorii Postali vor vinde asigurări numai în agentii/oficii sau se va opta pentru agenții de teren.

Analiza asigurărilor obligatorii de la partenerul Posta Bulgara este următoarea: asigurarea de răspundere civilă auto, asigurarea de accidente pentru pasagerii din vehicule de transport public, asigurarea obligatorie împotriva accidentelor de muncă, asigurarea obligatorie în sectorul construcțiilor, asigurarea obligatorie de răspundere profesională, unde în trecut Posta Bulgara obisnuiau sa vinda asigurări numai în oficiile poștale. Acesta este modelul care va fi cel mai probabil aplicat și în viitor.

Analiza asigurărilor obligatorii de la partenerul Posta Elena este următoarea: asigurări auto, nave și bărci de agrement, asigurări de locuințe, unde în prezent intermedierea de asigurări la Posta Elena se realizeaza exclusiv în oficiile poștale.

Analiza asigurărilor obligatorii de la Poșta Română este următoarea: răspundere auto motorizată, asigurări de locuință, asigurare de răspundere civilă a transportatorilor publici față de daunele provocate persoanelor sau mărfurilor transportate, asigurare de malpraxis, iar in functie de necesitati Poșta Română va opta pentru agenții de teren.

Partenerul Rory Sol a utilizat mai multe studii de caz relevante pentru a aborda partea comună și o parte națională specifică a legislației și a pieței pentru fiecare partener. Experții Rory Sol au elaborat toate cele sapte capitole și doua teste de evaluare din setul de evaluare, toate informațiile fiind editate în aspectul diapozitivului în modul în care ar trebui introduse pe platforma de e-learning ca activitate independentă , pentru a avea un start clar și un scop clar care să poată fi urmărit și evaluat pe o perioadă predefinita de timp pentru sectorul poștal.

Toți cei trei operatori poștali și Kek-Elta au adaptat capitolele la piața naționala de asigurări, pentru a respecta prevederile autorității naționale de asigurare și codurile fiscale naționale.